Casal d’estiu 2019

Aquest any, Aulaenginy també ha portat a terme el seu casal d’estiu.

Tota una aventura! Un grup fantàstic que han gaudit de valent!

Us ensenyem una petita mostra:

Diorames a l’Església de Sant Genís

A Aulaenginy hem col.laborat en la realització d’una exposició de diorames a l’Església de Sant Genís. Ja queden pocs dies per visitar-la! Podeu fer-ho fins el dia 2 de febrer, dia de la Candelera. Horaris de visita de 10 a 13h i de 16 a 19’30h.

Són preciosos! No us ho perdeu!

Speed Dating a Riudellots de la Selva

El passat 12 de desembre, s’asseuen en una taula empresaris i aspirants a trobar feina: el primer Speed Dating que es va realitzar a Riudellots de la Selva

Aulaenginy va participar en aquesta jornada d’speed dating (cites ràpides), que organitzava per primer cop l’àrea de Promoció del Territori del Consell Comarcal de la Selva. Es tractava que en dos minuts el responsable d’una empresa rebés un currículum i conegués un o una aspirant a deixar d’estar desocupat o trobar una feina millor. Es tractava que en dos minuts els candidats a millorar les perspectives laborals es presentessin i expliquessin, de manera concisa, com són i què voldrien fer.

Vegeu la informació de les notícies d’aquest diaris:

Nadal Aulaenginy

Aquestes passades festes de Nadal vam repetir el “Nadal Aulaenginy”. Enguany hi van participar 15 nens i nenes d’entre 3 i 13 anys. Vam fer algunes sortides a l’aire lliure per jugar, tallers creatius de fusteria, cuina, dibuix i contes, també una gimcana. Gràcies a tots!!!

Projecte: Tió gegant Aulaenginy

TRADICIÓ

El Tió és un dels elements de la mitologia catalana i aragonesa i una tradició molt arrelada a Catalunya. Malgrat les múltiples variants locals, la tradició consisteix a aplegar un tros de soca o branca gruixuda dies abans del dia de Nadal, és un ritual d’origen rural, significa l’abundància, un tronc vell i sec regala de les seves entranyes llaminadures i llepolies. És l’auguri del renaixement de la natura després de l’estació hivernal.

Pels volts del dia de la Puríssima (8 de desembre), es comença a donar menjar cada dia al tió, i se’l tapa amb una manta perquè no passi fred. El tió es fa cagar per la Nit de Nadal o el mateix dia 25 de desembre. Per fer-lo cagar, generalment s’envia la mainada a resar o a cantar nadales a un altre espai de la casa. Tot seguit se’l colpeja per torns o plegats al ritme de la cançó o vers oportú, dels quals existeixen múltiples variants. Aquest procediment es repeteix fins que el tió no caga més o bé fins que caga algun objecte que així ho indica, com una arengada ben salada, carbó, un all, una ceba, o bé es pixa a terra.

DISSENY: Aulaenginy centre de formació creativa, amb participació d’alumnes.

FINALITAT: Crear un somriure.

CARACTERÍSTIQUES TÉCNIQUES:

Dimensions: 3 m de llarg x 2 m d’ample.

MATERIALS PRINCIPALS:

A Aulaenginy, conscients i sensibles amb el medi ambient i per tal de millorar la sostenibilitat, s’ha intentat utilitzar materials reciclats, les fustes que formen l’estructura i la decoració exterior són fustes reutilitzades.

L’Estructura s’ha construït amb un sistema de costelles per disminuir el pes del conjunt. Per mantenir l’estructura del llarg s’han unit les costelles entre si amb llistons de secció 40 x 40 cm i de 40 x 20 cm. Per l’embolcall s’ha utilitzat contraxapat seguint la forma circular, degudament clavat amb puntes d’acer. La decoració exterior és escorça natural de pi, clavada al contraxapat per tal de donar un efecte natural i de tronc autèntic.

La part frontal de la cara disposa de boca on els nens/es li donen de menjar afavorint una sensació d’intriga. Els ulls estan realitzats de restes de fustes de forma ovalada i el nas és un tronc de pi. Tots aquests trets li dónen un gest d’amabilitat i comprensió, a la vegada que li dóna una personalitat.

Per tal que els nens i nenes aconsegueixin una relació amb el Tió, s’ha disposat una ubicació en la part superior on hi poden pujar amb una escala degudament anclada i crear una sensació de solidesa i confiança.

La meitat posterior del Tió està coberta amb una manta de 14 m2

Xerrada informativa «Viu les emocions»

Ahir va tenir lloc la xerrada de les emocions, amb molt bona participació. En l’exposició de la psicòloga Gemma Lorente sobre les emocions, va sorgir la proposta de fer uns tallers grupals amb els nens, amb l’objectiu de crear un entorn i ambient favorable on els mateixos nens puguin conèixer què són les emocions, quina relació hi tenen, identificar-les i exterioritzar-les. També tallers individualitzats quant sigui necessari.
Un altre tema d’interès per a una propera xerrada és poder conèixer com les emocions dels adults incideixen en el nens i quines eines hi ha per ajudar-los.
En definitiva, una xerrada molt interessant, amena i participativa. Moltes gràcies a tots els que hi vau participar!

Taller de costura… continuem!!!

Continuem fent els tallers de costura i patronatge…!

Si vols aprendre a fer una peça de roba, dissenyar-la, fer els patrons i confeccionar-la no ho dubtis més i apunta’t-hi!

També fem la costura des de l’inici, a mà i també a màquina.

Comencem amb una cartereta o necesser, una bossa, davantal… i anem seguint!!!